Vårens stora projekt har startat och det är ett vi längtat efter att få göra, i flera år dessutom. Detta är ett kort intro och början på vår blogg, där ni kan följa med på resan.

Såklart handlar det om en multisensorisk middagsupplevelse där vi får komponera musik och soundscapes för att förstärka smakerna i ett helhetskoncept. Multisensoriskt blir det när flera sinnen möts och förenas, en upplevelse för alla sinnen. Det blir en exklusiv upplevelsemiddag i ett något mindre format, men där vi kan ta ut svängarna konstnärligt och förena det med den crossmodala neurovetenskapliga forskningen. Crossmodal kan man kort beskriva som upplevelsen när två eller fler sinnen påverkas, som ofta sker vid en korsbefruktningen av olika kulturarter, man skapar något nytt över gränserna, tillsammans.

“En helt ny konsert/middagsupplevelse där vi samarbetar med kockar och forskare och det primära för oss är att skapa den totala helhetsupplevelsen”

När vi för flera år sedan upptäckte all crossmodal forskning, kunde vi inte förstå varför man inte tidigare använt sig av den och berättat för oss musiker och tonsättare, att detta existerar. Vi beslöt oss för att skriva den första svenska boken i ämnet, Krydda med Musik. Vi fick många förfrågningar om både recept och vart man kan få uppleva och testa hur det faktiskt fungerar i verkligheten.

Vi har såklart genom åren gjort större middagar för hundratals gäster, men det har alltid funnits i bakhuvudet, att få göra den där mindre och helt annan nära upplevelse. Där ljussättning och projektioner, ljud och smak får ta över, omsluta oss helt i en värld där vi glömmer allt annat i vår vardag. Just orden omsluta / uppslukande ’Immersive’, används vedertaget runt om i världen när det gäller upplevelsemiddagar. När man sätter samman det med audio-visual får man en Immersive Experince.

Light design for dinner tables.

Ordet Sonic, är kanske inte ett vardags ord när vi pratar ljud. Fast även det används vedertaget som i tex Sonic-Seasoning; Att krydda med ljud. Alltså för oss, specialkomponerad musik som förstärker smakerna, baserat på den neurovetenskapliga forskningen.

Precis det, är vad detta projekt tar avstamp i. Att låta gästen/publiken uppleva hur upplevelsen förstärks genom våra sinnens samverkan. Det auditiva och visuella i fokus med gastronomi. Vi knyter an till naturens fyra elementen; Jord, Luft, Eld och vatten. En tonsatt och smaksatt middagsupplevelse i fyra akter, tar sin början, i denna Immersive Sonic Dinner Experience.

Äntligen, säger vi! 😀