Högbo workshop

Det är med stor glädje vi stolt kan presentera vår första samarbetspartner för Elements of Nature – Högbo Brukshotell. Med ett av länets absolut bästa kök levererar de alltid långt över förväntningarna, och våra första gemensamma workshops visar på samma sak.

Vi har tidigare samarbetat med Högbo Brukshotell och producerat storskaliga Immersive Dinner’s för hundratals gäster och vet att de alltid levererar mat och dryck i världsklass. Under ledning av Stefan Johansson, Food and Bevereage manager på Högbo som är en matregissör med kreativa fingrar kan vi vara säkra på att smakupplevelsen blir något utöver det vanliga.

Kreativa workshops
Under våren har vi hållit ett antal workshops tillsammans med Högbo’s kökspersonal där vi utbildat dem i bla multisensorik, crossmodal correspondences och parametrisk matchning för att ge en överblick och insikt i vad som händer inom Immersive Dining utanför Sveriges gränser.

Vid en av våra sessions, tog vi med de önskemål och tankar vi hade kring smakernas egenskaper för de olika rätterna och dryckerna för Elements of Nature, samt utkast till de musikaliska grunderna. Vi brainstormade, jammade och improviserade kring råvaror, smaker, texturer och gastronomiska upplevelser.

Det var otroligt kul att se hur kreativiteten tog fart och vilda idéer genererades helt i den riktning vi hade sett framför oss i vår vision om Elements of Nature. Annorlunda råvaror, experimentella tillagningsmetoder och galna idéer kring hur plating skulle göras. Att Musik och smak ligger väldigt nära varann i kreativt uttryckssätt, blev bevisat än en gång. Vi pratar samma språk men använder lite olika termer. När vi tonsättare pratar om klangfärg, attityd och harmonik, svarar kockarna med termer som beskriver textur, attityd och smakpalett. Kockar kryddar med örter, tonsättare kryddar med en Maj7’a.

Utifrån de första workshopen kommer Högbo arbeta vidare med att utveckla idéerna till de smaker som kommer att bilda menyn. Vi i Taste of Sound arbetar parallellt vidare med komposition och produktionen.

Vi är sjukt peppade och ser verkligen fram emot den dag Elelemtns of Nature får möta sin publik för första gången.