Elements of Nature (sv)

Elements of Nature

NY Multisensorisk upplevelsemiddag!

Premiär 27 Sept 2019

Day(s)
Hour(s)
Minute(s)
Second(s)

”Fantastiskt nyskapande och häftigt!”

– Gäst vid pilotmiddag

Den ultimata middagsupplevelsen där herrgårdens matsal förvandlas med magnifik ljussättning, videoprojektioner, specialeffekter, samt ljudlandskap och musik som förstärker smakerna. Prisbelönade duon Moneeo har tillsammans med Högbo Brukshotells kök utvecklat denna middagsföreställning som inte liknar något annat.

En 9-rätters upplevelsemiddag för alla sinnen, där du bjuds in till en gastronomisk resa som utspelar sig under ett dygn. Från känslan av en tidig morgontimma, där du upplever de fyra elementen; jord, eld, luft och vatten i perfekt samspel med årstiderna, till där du i sinnet är åter tillbaka en tidig disig morgon. De fyra elementens värld – En gastronomisk resa, om så bara för en kväll. Minnesvärd! Middagen pågår ca. 3,5 tim.

”Om man är ute efter något spektakulärt och något som man aldrig tidigare upplevt i matväg så är det helt rätt”

– Gäst vid pilotmiddag

Vad kan man förvänta sig?  Elements of Nature

Moneeo förvandlar Nya Herrgården i Högbo, med sin specialkonstuerade scenografi och scenteknik till sin magiska drömlika värld. Du kommer omfamnas av kreativ ljussättning, videoprojektioner, specialeffekter tillsammans med soundscapes och nykomponerad musik som förstärker middagens smaker. En upplevelsemiddag för alla sinnen.

Du kan förvänta dig en 9-rätters meny exklusivt utvecklad för konceptet, genom workshops i kreativa möten med Högbos personal under ledning av Moneeo. Högbo är en av de absolut bästa restaurangerna i länet.

Vi har utformat en upplevelse som definitivt inte är för alla! Så observera att; Det förekommer vissa partier med stark musik och ljuddesign. Vid vissa tillfällen även rök, starkt ljus, blixtar och andra specialeffekter.

 

Vad betyder Sonic Immersive Dinner Experience?

Immersive = Du kommer som gäst att omslutas och befinna dig mitt i en färgstark helhetsupplevelse av ljusdesign, videoprojektioner, musik och specialeffekter.

Sonic = Betyder ”ljudande”. Specialkomponerade ljudlandskap och nyskapande musik.

Dinner Experience = Middagens smaker förstärks av de ljud, ljus, musik och rörliga bilder till en gastronomisk upplevelsemiddag för alla sinnen.

”Gå, bara gå, om du får chansen! Det är en helhetsupplevelse, inte en middag. Ett skådespel. Något du kommer att minnas. Eller kort och gott: Jävligt gott och häftigt!”

– Gäst vid pilotmiddag

Moneeo, musiken, och konceptet.

Per & Iréne Moneeo har som ett par av de första tonsättarna i världen valt att specialisera sig på att komponera musik som förstärker smaker för middagar, baserat på neurovetenskaplig forskning. För sin bok Krydda med Musik har duon belönats med Svenska Måltidsakademiens pris Årets Pionjär, samt fått utmärkelsen Best in the World på den internationella prisgalan Gourmand Awards i Yantai, Kina.

Idén till Elements of Nature har Moneeo haft i flera år. De har tidigare producerat storskaliga middagsupplevelser för hundratals gäster, ofta i samarbete med Högbo Brukshotell. – Nu vill vi skapa storslagna, exklusiva middagar för endast ett fåtal gäster per kväll.

Elements of Nature är allt annat än avskalat. Vi har utformat en upplevelse som definitivt inte är för alla. Men vill du uppleva något unikt och följa med in i en värld där man omfamnas av ljus, projektioner och ett ljudlandskap som förstärker smakerna i alla de rätter som serveras, då har du helt hittat rätt!

”En middag som innehåller musik, ljus och färg. Underbara intryck som måste upplevas på plats”

– Gäst vid pilotmiddag

Meny

Menyn skrivs tillsammans med de ljud/musik som symboliserar de 4 elementen och som skrivs av Taste of Sound. Vid det första tillfället såg det ut så här. Men det kanske det inte gör nästa gång…

Entré

Tomat-örtfärskost-ärtskott

Högbobröd-gruvstugan-pecannöt

Grönska – växtlighet –  morgondis

Högbosallad-tomatconsommé-indiankrasse

Vaktelägg med torkade tomatkvistar

Högbosallad-lufttorkat vildsvin

Grön smoothie

Havsvågor – vatten – snö – is

Sashimi på Hamashi (yellow tail amber jack)

Ostron o kaviar

Ceviche på scallop Smaksatt iskub

Luft – lätthet – oväder – åska

Friterat rispapper ,lökspöken, grönkålschips

Blodpudding-krispigt fläsk

Eld

Lättrökt karré i rök

Jord

Rödbeta o choklad

Skogstjärn – gryning – mossa – dagg

Hjortron BabaRum

Avslut

Lätt fruktigt kaffe


Datum: Fre 27 september 2019

Tid: 18.30-23.00

Plats: Högbo Brukshotell, Nya Herrgården

Antal gäster: 24

Pris: 2250:-
(inkl alkoholfritt dryckespaket)

 Elements of Nature har producerats med stöd av:

Kulturbryggan