Boka: Traces of Light på Turné

Äntligen är det dags för Moneeo’s produktion Traces of Light att ge sig ut på turné, och vi hoppas ni skulle kunna vara intresserad av att boka en föreställning / installation.

Traces of Light

Moneeo’s projekt Traces of Light handlar om hur vi upplever ljud med alla våra sinnen och hur vår hjärna är plastisk och konstant formar sig för att anpassa rätt sinne för den specifika stunden. Vi använder inte bara öronen när vi lyssnar. I vissa situationer är syn, eller känsel bättre mottagare för ljud, och våra hjärnor bryr sig egentligen inte om vilken väg ljudet tar för att nå till vår upplevda hörsel.  

Neuroplasticitet handlar om hur vår hjärna kontinuerligt anpassar sig och formas, för den verklighet vi lever i, och hur den formas för att kunna ta åt sig av den information som är aktuell för stunden.

Traces of Light är Moneeo’s första utforskande för att skapa musik för ögonen, att synka de två sinnena syn och hörsel. Ett försök att sudda ut gränsen mellan de båda sinnena. Kan man skapa musik för ögonen? Ett experiment där synen blir minst lika viktig som öron och känsel som input-kanal för att uppleva musik.

Även som installation
Verket kan även bokas som installation för museum, konsthallar, gallerier mfl.

Turnéperiod: 2024
Scen: min 8 x 2 meter, väldigt flexibla och ser gärna alternativa utrymmen/platser, bolla gärna idéer om plats med oss.
Teknik vid mindre rum: Vi har med all nödvändig teknik.
Teknik vid scener: PA väl anpassat för lokalen och väl tilltagna subbasar. Miljöljus vid publikinsläpp.

Mörkläggning: Ja, det är ett krav.

Haze/rök: Ja, det är ett krav. (vi har med egen haze maskin)
Längd: ca 30 min

Viktigt: Var medveten om att verket för att skapa en stark upplevelse innehåller mycket rök och starkt blinkande lampor (se film), vilket publiken bör informeras om innan evenemangets start.

 

Kontakt:

Per Moneeo
per@tasteofsound.se
070-584 60 62

Iréne Moneeo
irene@tasteofsound.se
070-245 46 44